Тігіпко вважає погану координацію дій недоліком Податкової та Митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає погану координацію дій недоліком Податкової та Митниці

Казна та Політика
169
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає недоліками Державної податкової служби та Державної митної служби їх погану координацію дій.
Про це сказано в повідомленні прес-служби партії "Сильна Україна", лідером якої він є.
"Одним з недоліків митної та податкової служби є погана координація дій двох фіскальних відомств, Державного казначейства і Міністерства фінансів", - вважає він.
На його думку, через це затримується процедура відшкодування податку на додану вартість.
Тігіпко зазначив, що в рамках реформування Податкової та Митниці передбачено чітко скоординувати роботу всіх фіскальних відомств і створити інформаційну систему з обміну даними між ними.
"Зараз співробітники Податкової витрачають гігантську кількість часу і зусиль тільки для того, щоб одержати від підприємців інформацію, яка вже є у співробітників Митниці, і навпаки. Реформа дасть змогу значно зменшити документообіг, скоротити кількість співробітників Податкової та Митниці, мінімізувати кількість перевірок і спростити процедуру стягнення податків і відшкодування ПДВ", - сказав він.
Віце-прем'єр зазначив, що Кабінет Міністрів зараз займається забезпеченням і підготовкою необхідних законодавчих змін для реалізації доручення Президента Віктора Януковича з забезпечення розробки програми реформування Податкової та Митниці.
При цьому, з його слів, уряд готує нову редакцію закону про Податкову.
Як повідомляло агентство, 21 березня Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити розробку протягом місяця (до 22 квітня) програми реформування Державної податкової служби і Державної митної служби.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас