Рада скасувала талон до водійського посвідчення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада скасувала талон до водійського посвідчення

Казна та Політика
1146
За прийняття в цілому відповідного законопроекту №7066 проголосували 295 депутатів при мінімально необхідних 226.
Ініціаторами законопроекту "Про внесення змін до деяких законі в(щодо скасування талона до посвідчення водія й вдосконалення врегулювання в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху)" є депутати Ради Сергій Гусаров (Партія регіонів) і Наталія Королевська ("Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина").
Законопроектом вносяться зміни до частини 9 статті 15 закону "Про дорожній рух", згідно з яким право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується лише посвідченням водія транспортного засобу із установленим терміном дії.
На думку авторів законопроекту, розробку документа зумовлено необхідністю приведення положень зазначеної статті до вимог європейського законодавства.
Зокрема, законодавче закріплення необхідності одержання талона до посвідчення водія не узгоджується з вимогами міжнародної Конвенції про дорожній рух, відповідно до якої право на керування транспортним засобом засвідчується тільки відповідним посвідченням.
Зараз право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується посвідченням водія транспортного засобу із установленим терміном дії й талоном до посвідчення водія транспортного засобу.
Як повідомляло агентство, у березні 2010 року Королевська запропонувала Раді скасувати талон до водійського посвідчення.
У травні 2009 року Кабінет Міністрів запропонував Раді скасувати талон до водійського посвідчення.
У лютому того ж року Кабмін вирішив скасувати обов'язкове отримання тимчасового реєстраційного талона для водіїв, які керують транспортним засобом за дорученням.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас