Центробанк Індії підвищив ключову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Індії підвищив ключову ставку

Казна та Політика
160
Центральний банк Індії підвищив у четвер відсоткові ставки у восьмий раз з березня минулого року, щоб приборкати інфляцію, і попередив про посилення інфляційних ризиків у майбутньому.
Резервний банк Індії підвищив ставку РЕПО - базову ставку кредитування - на 25 базисних пунктів до 6,75% і ставку по зворотних операціях РЕПО, або ставку запозичення, до 5,75%, що збіглося з прогнозом Reuters.
Згідно зі статистикою, опублікованою в понеділок, індекс оптових цін в Індії несподівано зріс у лютому до 8,3% у річному вирахуванні, зміцнивши очікування зростання відсоткових ставок.
"Базові інфляційні ризики посилилися, навіть незважаючи на виникнення ризиків для зростання (економіки). Підвищення цін на сировину, особливо нафту, є головним чинником обох тенденцій", - повідомив ЦБ після зборів регуляційного комітету.
Міністерство фінансів Індії очікує, що економіка зросте на 9% у фінансовому році, що починається у квітні. Очікується, що в фінансовому році, що минає, ВВП країни збільшився на 8,6%.
Індійський Центробанк підвищив ставки, незважаючи на невизначеність через загострення кризи в Японії, через яку деякі інвестори зневірилися у підвищенні ставок в інших країнах.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас