Рада відмовилася встановити кримінальну відповідальність за монопольну змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилася встановити кримінальну відповідальність за монопольну змову

Казна та Політика
271
Верховна Рада відмовилася встановити кримінальну відповідальність за узгоджені антиконкурентні дії.
За прийняття в другому читанні законопроекту №3577 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за антиконкурентні узгоджені дії" проголосували 95 депутатів при мінімально необхідних 226.
Проектом закону пропонувалося виключити з Адміністративного кодексу статтю про відповідальність за узгоджену антиконкурентну діяльність у вигляді штрафів до 15 неоподатковуваних мінімумів (255 гривень) для керівників підприємств і до 30 даних мінімумів (450 гривень) - для підприємців-фізосіб.
Натомість такого заходу передбачалося встановити кримінальну відповідальність за монопольну змову (зараз існує кримінальна відповідальність тільки за примус до монопольної змови).
Зокрема, передбачалося встановити покарання за монопольну змову у вигляді штрафу в розмірі 1-5 тис. неоподатковуваних податком мінімумів (17-85 тис. гривень), або у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років з позбавленням права займатися певною діяльністю до 3 років, а в разі повторної змови - позбавлення волі на термін від 3 до 7 років без права займатися певною діяльністю до 3 років.
Крім того, Рада відмовилася встановити відповідальність за примус до змови у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років з позбавленням права займатися певною діяльністю до 3 років (зараз від 2 до 5 років), а в разі повторного скоєння даного злочину - на термін від 3 до 7 років без права займатися певною діяльністю до 3 років (зараз - від 3 до 6 років).
Як повідомляло агентство, Рада прийняла в першому читанні відповідний законопроект, внесений Кабінетом Міністрів на чолі з Юлією Тимошенко, 3 червня 2009 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас