Інфляція в США в лютому була максимальною з червня 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в США в лютому була максимальною з червня 2009 року

Казна та Політика
259
Споживчі ціни (індекс CPI) у США в лютому збільшилися на 0,5% в порівнянні з попереднім місяцем, що стало максимальним стрибком з червня 2009 року, свідчать дані міністерства праці країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували підвищення цього показника на 0,4%.
Річна інфляція склала 2,1%, також перевищивши прогноз на рівні 2%.
Ціни без урахування вартості палива і продуктів харчування (індекс Core CPI) минулого місяця збільшилися на 0,2% відносно січня і на 1,1% в річному численні. Експерти очікували підвищення цих показників відповідно на 0,1% і 1%.
"Ми бачимо, що компанії починають перекладати на споживачів зростаючі витрати на сировину, хоча і дуже повільно, - відзначає головний економіст з американських ринків RBC Capital Markets в Нью-Йорку Том Порчеллі. - З точки зору Федеральної резервної системи (ФРС) базова інфляція залишається досить слабкою".
Американський ЦБ цього тижня відзначив "зміцнення відновлення американської економіки", заявивши, що інфляційний тиск у результаті зростання сировинних цін буде тимчасовим і скороминущим явищем.
Прискорення інфляції минулого місяця відображає, зокрема, підйом цін на енергоносії, продукти харчування, а також транспортні засоби і авіаквитки.
Ціни енергоносіїв у США зросли в лютому на 3,4% відносно попереднього місяця, що стало максимальним стрибком з грудня. Продукти харчування подорожчали на 0,6%, авіаквитки - на 2,1%, нові автомобілі - на 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас