НБУ прогнозує рішення експертно-аналітичної ради щодо виплат вкладникам Родовід Банку в четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ прогнозує рішення експертно-аналітичної ради щодо виплат вкладникам Родовід Банку в четвер

Казна та Політика
1077
Національний банк прогнозує прийняття в четвер, 17 березня, експертно-аналітичною радою з питань участі держави в капіталізації банків при Кабінеті Міністрів рішення про подальші дії уряду щодо рекапіталізованих банків, зокрема щодо здійснення виплат вкладникам Родовід Банку.
Про це сказано в повідомленні НБУ.
"17 березня 2011 року відбудеться засідання експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків, на якому буде ухвалено рішення щодо подальших дій уряду щодо банків, рекапіталізованих державою, зокрема щодо виплат коштів вкладникам Родовід Банку", - зазначено в повідомленні.
НБУ підкреслює, що, відповідно до доручення Президента і відповідно до прийнятої урядом і Нацбанком стратегії, всі вкладники Родовід Банку зможуть одержати свої кошти й нараховані відсотки незалежно від суми через один з державних банків.
Для цього, як передбачено, Кабінет Міністрів виділить обсяг коштів, який дасть змогу задовольнити всі вимоги вкладників.
НБУ має намір здійснювати постійний моніторинг ситуації з виконанням рішення експертно-аналітичної ради за Родовід Банком та інформувати вкладників цієї фінустанови.
Як повідомляло агентство, 15 березня Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів і Національному банку почати виплати вкладникам Родовід Банку.
Відповідне доручення Янукович дав під час зустрічі з головою НБУ Сергієм Арбузовим.
Кабмін має намір перевести вкладників Родовід Банку в один з державних банків.
99,97% акцій публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" належать державі внаслідок рекапіталізації фінустанови, здійсненої в середині 2009 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас