Страхові компанії збільшать частки акцій у своїх портфелях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страхові компанії збільшать частки акцій у своїх портфелях

311
Відновлення економіки розвинених країн і, як наслідок, зниження прибутковості багатьох боргових інструментів, включаючи облігації, змушують страхові компанії вкладатися в ризиковані активи, такі як акції.
Так, про намір переглянути свій інвестиційний портфель заявили представники однієї з найбільших перестрахових компанії світу Swiss Re. За даними її фінансового директора Джорджа Куїна, протягом найближчих років Swiss Re збільшить частку інвестицій в акціонерний капітал компаній у своєму портфелі з 1 до 4%. В абсолютних величинах мова йде про додаткові вливання у фондовий ринок у розмірі приблизно 4,5 млрд дол.
На сьогоднішній день під управлінням страхових компаній світу перебувають активи на суму понад 22 трлн дол., тому найменша зміна в структурі їхніх інвестиційних портфелів здатна вплинути на фінансові ринки, адже 1% від 22 трлн дол. - це вже 220 млрд. Судячи з усього, вже незабаром ринки відчують значне зростання через приплив нових коштів, оскільки все більше страховиків заявляють про готовність активно вкладатися в акції.
"Страхові компанії, що традиційно вкладають до 85% своїх активів у фінансові інструменти з фіксованою прибутковістю, вперше за останні роки почали збільшувати свої інвестиції в акції", - зазначив головний стратег з європейського ринку акціонерного капіталу Barclays Capital Едмунд Шинг.
Подібну тенденцію підтверджують і представники найбільших керуючих компаній, з коштами страховиків, - BlackRock і Deutsche Asset Management. Кожна з них має під управлінням понад 205 млрд дол. "До кризи багато компаній тримали до 5% коштів у акціях, потім цей показник скотився до 2-3%. Тепер же страховий бізнес знову нарощує цю частку до колишніх 5%", - заявив глава Deutsche Insurance Asset Management Ренді Браун.
Причина повсюдної зміни інвестиційних апетитів дуже проста: облігації перестали приносити бажаний дохід.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас