Полунєєв: Банки повинні зрозуміти, що вони не є кишеньковими установами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полунєєв: Банки повинні зрозуміти, що вони не є кишеньковими установами

Валюта
271
Закон про регулювання діяльності банків значно підвищує відповідальність комерційних банків в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі ІМК сказав народний депутат України (позафракційний), секретар комітету з питань фінансів і банківської діяльності Юрій Полунєєв.
"Це дуже важливий закон, тут не йдеться про 70 банків, які нібито збанкрутують в результаті ухвалення даного закону, цього не відбудеться. Навпаки, банки повинні будуть відкритися, їх власники повинні надати про себе вичерпну інформацію про створення банку, в тому числі інформацію про репутацію і про свої фінансові можливості", - сказав парламентарій.
За його словами, всі банки будуть грати за зовсім чіткими правилами. "Вони полягають в наступному: якщо хочеш бути в банківському бізнесі, то розумій, що треба мати великий капітал, і цей капітал повинен виступати тим страховим резервом, який у разі виникнення ризиків буде використаний для пом'якшення негативних наслідків, які торкнуться вкладників", - зазначив Полунєєв.
Парламентарій додав, що банки повинні зрозуміти, що вони не є кишеньковими установами, які обслуговують власні інтереси, а їх соціальна значимість повинна підкріплюватися системою захисту. "Такою системою захисту є власний капітал та регулятивний капітал. Тому правильною є пропозиція Нацбанку, яку ми підтримали, - це взяти курс на збільшення капіталу банківської системи як єдиного механізму захисту, перш за все, вкладів та інвестицій", - додав він.
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України (щодо регулювання діяльності банків), яким встановлюється термін нарощування капіталізації банків - 5 років - і розмір статутного капіталу для реєстрації банку в розмірі 120 млн грн.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас