Юань повільно перетворюється на світову валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань повільно перетворюється на світову валюту

Валюта
1125
Китай, який потіснив Японію і займає тепер друге місце за обсягом економіки після США, розглядає наступний етап на шляху до статусу однієї з найбільших економічних держав світу. Мова йде про перетворення юаня в міжнародну валюту.
Про це повідомляється з посиланням на публікацію The New York Times.
Нобелівський лауреат з економіки Роберт Манделл, роботи якого використовувалися при розробці механізму євро, говорить, що зростання юаня майже неминуче. "У перспективі юань, швидше за все, стане резервною валютою, навіть якщо уряд Китаю нічого не буде для цього робити", - прокоментував професор Манделл.
Він зазначив, що юань вже став регіональною валютою в Південно-Східній Азії, де Китай для багатьох країн є основним торговельним партнером.
Якщо Китай відкриє свій ринок капіталу і зніме обмеження з обміну валют, прогрес юаня в ролі світової валюти буде гарантований, але на це потрібно багато часу.
Поки юань не готовий кинути виклик американському долару. По-перше, тому що Китаю потрібно переконати інвесторів, що його політична система стабільна і економіку чекає істотне подальше зростання. Незважаючи на стрімкий підйом в останні 30 років, Китай залишається бідною країною у порівнянні з США, ЄС і Японією. Крім того, банківська та фінансова система все ще не цілком розвинені, через що Пекін не готовий до повної відкритості валютного ринку.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас