Нормативно-правова база кредитних відносин буде переглянута — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нормативно-правова база кредитних відносин буде переглянута

Кредит&Депозит
791
З ініціативи НБУ і дорученням президента Віктора Януковича створено спеціальну робочу групу. Її роботу курирують глава НБУ Сергій Арбузов та заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов.
Як стало відомо, перед робочою групою поставлено завдання протягом місяця підготувати, внести до Верховної Ради та забезпечити прийняття комплексу змін до законодавства (до Цивільного, Цивільно-процесуального, Господарського і Господарсько-процесуального кодексів, до закону "Про іпотеку", закон "Про адміністративне судочинство", в "Декрет про валютне регулювання і контроль" та інших законодавчих актів).
У результаті комплексного перегляду чинної законодавчої бази повинні бути переглянуті і приведені до спільного знаменника всі правові норми і підзаконні акти, що регулюють кредитні відносини, встановлені гранично ясні і прозорі правила для позичальників і кредиторів, а також усунуті колізії в законодавстві, які дозволяють несумлінним позичальникам ухилятися від зобов'язань перед банками. За цей час Національний банк має привести у відповідність з підготовлюваними змінами всі свої внутрішні підзаконні акти та положення.
Крім того, за даними судді, неправомірність рішень яких по відношенню до банків буде встановлена, будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас