"Аваль" завершив переказ рахунків Пенсійного фонду України в Ощадбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аваль" завершив переказ рахунків Пенсійного фонду України в Ощадбанк

154
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль» наприкінці грудня минулого року завершив переказ рахунків Пенсійного фонду України на розрахунково-касове обслуговування в Ощадний банк України, повідомила прес-служба з посиланням на голову правління АППБ «Аваль» Олександра Деркача.
За його словами, банк «Аваль» у грудні продав Національному банку України держоблігації зі свого портфелю на 1 млрд. грн., у які було вкладено залишки на рахунках Пенсійного фонду, що знаходяться в банку, і протягом тижня переказав ці кошти в Ощадний банк.
При цьому О.Деркач відзначив, що переказ коштів Пенсійного фонду в Ощадний банк не створив ніяких додаткових ризиків для клієнтів і акціонерів банку. «Банк давно переріс рамки глобальної залежності не тільки від Пенсійного фонду, але і будь-якого іншого великого клієнта», — заявив глава банку, відзначивши при цьому, що на сьогодні в «Авалю» обслуговуються 172 тис. корпоративних клієнтів провідних галузей економіки. Так, за розміром власного капіталу, що на 1 січня 2003 року складав 600 млн. грн., банк «Аваль» за підсумками 2002 року перемістився з 6-го на 2-е місце в банківській системі. За розміром активів — 5,978 млрд. грн. — «Аваль» залишився найбільшим українським банком. Обсяг кредитного портфелю банку в 2002 році виріс у два рази і на 1 січня поточного року складав 4,3 млрд., з яких кредити об’єктам господарювання склали 3,969 млрд. грн., сказав глава банку. При цьому він відзначив, що незважаючи на переказ рахунків Пенсійного фонду в Ощадний банк, ліквідність банку навіть у грудні залишалася достатньою для фінансування великих проектів. Так, наприкінці року банк дав черговий кредит міській державній адміністрації Києва у розмірі близько 106 млн. грн., почав фінансування СП «Автозаз-Daewoo» у рамках кредитної угоди на суму 10 млн. дол., продовжував кредитування «Укрзалізниці» у рамках кредитної лінії на суму 100 млн. грн, а також надав більш 100 млн. грн. атомним станціям і Енергоатому та ін. За словами О.Деркача, банк «Аваль» у зв’язку з переказом коштів Пенсійного фонду не буде переглядати бізнес-план на 2003 рік, відповідно до якого, зокрема, передбачається, що кредитний портфель банку до кінця 2003 року виросте на 1,3 млрд. грн. (у тому числі кредити фізособам виростуть на 700 млн. грн., юрособам — на 600 млн. грн.) — до 5,6 млрд. грн.
Як раніше повідомлялося, переказ усіх рахунків органів Пенсійного фонду України на розрахунково-касове обслуговування в Ощадбанк здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1349 від 12 вересня 2002 року «Про заходи для підвищення ефективності управління фінансами пенсійного забезпечення».
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль», створений у 1992 році, входить у групу найбільших банків України. Серед його акціонерів — ВАТ «Укртелеком» і держпідприємство поштового зв’язку «Укрпошта».
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас