Техаський мільярдер-аферист уникнув суду за станом здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Техаський мільярдер-аферист уникнув суду за станом здоров'я

Казна та Політика
323
Техаський мільярдер Аллен Стенфорд, звинувачений у створенні фінансової піраміди, за станом здоров'я не зможе постати перед судом. Таке рішення, повідомляє Associated Press, виніс федеральний окружний суд в Х'юстоні після ознайомлення з результатами медичної експертизи Стенфорда.
Психіатри, обстеживши 60-річного бізнесмена, виявили у нього розлад свідомості, спричинений тривалим прийомом підвищених доз сильнодіючих седативних препаратів. Крім того, було встановлено, що Стенфорд страждає від наслідків черепно-мозкової травми, отриманої ним під час бійки з сусідом по камері у 2009 році.
"Наразі стан здоров'я Стенфорда не дозволяє йому надавати адекватну допомогу своїм адвокатам у підготовці лінії захисту", - йдеться у винесеному судом рішенні. Стенфорд залишиться під арештом, суд, як і раніше, вважає, що, опинившись на волі, обвинувачений може спробувати втекти з країни.
Аллен Стенфорд був заарештований 18 червня 2009 року. Він підозрюється в тому, що створена ним група Stanford Financial (SFG) по суті була фінансовою пірамідою. У результаті дій Стенфорда, за версією слідства, близько 6 тис. вкладників SFG зазнали збитків на загальну суму, що перевищує 7 млрд доларів. Всього проти Стенфорда були висунуті звинувачення по 21 пункту, що передбачають, по сукупності, максимальне покарання до 375 років в'язниці. У звільненні під заставу Стенфорду було відмовлено.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас