Клюєв кличе іноземних інвесторів в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв кличе іноземних інвесторів в Україну

Казна та Політика
469
Уряд України закликає іноземних інвесторів активніше приходити в нашу країну, заявив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв в інтерв'ю телеканалу CNN, повідомляє прес-служба Мінекономіки.
"Ми зацікавлені, щоб в Україну прийшло якомога більше інвестицій", – заявив він.
За словами Першого віце-прем'єра, в Україні кардинально, в рази, скорочена кількість дозволів та ліцензій для ведення бізнесу, і влада буде впевнено рухатися по шляху поліпшення інвестиційного клімату. Він зазначив, що йде робота над впровадженням механізму отримання підприємствами всіх дозволів через "єдине вікно".
"Бізнесмен пише заяву і віддає в цю одну інстанцію. Більше з ним ніхто не спілкується. І через певний час він в цьому "єдиному вікні" отримує всі дозволи. Тим самим ми зменшуємо, по-перше, витрати часу для самого бізнесу, а, по-друге, мінімізуємо самі контакти між державними чиновниками та бізнесменами, щоб звести до мінімуму корупцію", – заявив Клюєв.
Він також зазначив, що новий Податковий кодекс стимулює інвестора відкривати нове виробництво або розширювати вже існуюче.
"Наприклад, ми тепер не оподатковуємо прибуток, який інвестор вкладає в розвиток власного виробництва, у підвищення його енергоефективності. Крім цього ми скорочуємо ПДВ, податок на прибуток. Ряд пріоритетних галузей на кілька років взагалі звільнені від податку на прибуток", – зазначив міністр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас