Експерти: Вартість платіжних карт буде поступово знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Вартість платіжних карт буде поступово знижуватися

Фінтех і Картки
526
У 2011 році вартість випуску і обслуговування пластикових карт продовжить зниження, - прогнозують експерти. Однак, на їхню думку, більший акцент банківські фахівці обіцяють зробити на введенні додаткових продуктів і послуг за картками. Про це йдеться в повідомленні компанії "Простобанк Консалтинг".
"Вартість всіх платіжних карт буде поступово знижуватися, тому що банкам необхідно підвищувати кількість залучених на обслуговування власників карток", - говорить Володимир Башкатов, начальник управління супроводу карткових продуктів Південкомбанк.
Втім, деякі експерти ставляться до перспективи здешевлення карт скептично - адже за 2010 рік вони вже значно впали у вартості.
"Тарифи на випуск та обслуговування платіжних карт не повинні сильно змінюватися тому що в останні 2 роки були переглянуті і є оптимальними для банків і для клієнтів", - вважає Павло Порохнюк, заступник начальника управління організації карткових програм банку "Хрещатик" .
Так, за даними компанії "Простобанк Консалтинг", у 2010 році вартість масових пластикових карт виросла за окремими типами "пластику" майже на 19%, а престижні "золоті" карти подешевшали на 20%.
За словами експертів, через конкуренцію банки почнуть пропонувати додаткові послуги та продукти. "Розвиток карткових продуктів буде йти в бік розвитку технологій: робитимуть віртуальні картки, додаткові карти, як окремі банківські, так і спільні ко-брендові картки (VISA Electron, VISA Gold), будуть розвиватися програми лояльності (знижки, бонуси, додаткові привілеї клієнтам )", - прогнозує Ганна Макаренко, начальник управління розвитку продуктів Банк Кіпру.
"Багато банків планують встановлення овердрафтів на карткові рахунки, чим привернуть увагу клієнтів до карткових продуктів", - продовжує Максим Кошевцов, керівник індивідуального бізнесу Всеукраїнський Банк Розвитку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас