Томенко: Народні депутати повинні працювати на громадських засадах без зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Народні депутати повинні працювати на громадських засадах без зарплати

246
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що за нинішніх умов доречно було б, щоб народні депутати працювали на громадських засадах без отримання зарплати.
Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу".
"Оскільки депутати зараз мають набагато менше навантаження, вони повинні бути не державними службовцями, а громадськими діячами, які не отримують зарплату за свою роботу, а як депутати місцевих рад просто приходять і голосують за вказівкою однієї людини", - сказав він.
Томенко пояснив, що останнім часом у Верховній Раді розгляд більшості запитань проходить за скороченою процедурою, і за вказівкою однієї людини більшість в парламенті одноголосно голосує навіть без обговорення. "Проходить" парламент за скороченою процедурою, і я не бачу роботи депутатів", - сказав він.
Більше того, сказав віце-спікер, кілька депутатів взагалі не відвідують засідання парламенту, але заробітну плату при цьому отримують.
Томенко зазначив, що він не підтримує ідею про скорочення депутатського корпусу до 300 осіб. "Це складна процедура. Це потрібно вносити зміни до Конституції, і боюся, що тоді від опозиції жодного депутата не залишиться", - сказав він.
Томенко прогнозує, що за внесення змін до Конституції, якими передбачається проведення парламентських виборів у 2012 році, проголосують не більше 320 народних депутатів.
За його словами, сьогодні немає сумнівів, що парламентські вибори відбудуться саме наступного року, і на це погоджується вся команда Президента.
"Після історичної заяви глави Адміністрації Президента, який, очевидно, програв протистояння іншому угрупованню всередині Партії регіонів за дату виборів і погодився на те, що вибори будуть в 2012 році, вже немає про що думати", - сказав він.
За словами Томенка, конституційна більшість у Верховній Раді для ухвали відповідного рішення буде. "Але я думаю, все-таки, максимальна кількість - не більше 320 голосів", - сказав віце-спікер.
19 листопада КС визнав конституційним законопроект, яким передбачено, що наступні вибори до Верховної Ради мають відбутися останньої неділі жовтня 2012 року, а Президента України - останньої неділі березня 2015 року.
Водночас, згідно з Конституцією України від 1996 року, яка, за рішенням КС від 30 вересня 2010 року, знову діє в Україні, Верховна Рада України обирається на 4 роки, а не на 5, як було визначено у скасованому КС Законі України Про внесення змін до Конституції України від 8 грудня 2004 року № 2222-IV. Вибори до ВР 6-го скликання відбулися 30 вересня 2007 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас