Антикорупційний закон - за крок від ухвали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикорупційний закон - за крок від ухвали

1042
Антикорупційний закон, що посилює норми поведінки для чиновників, знаходиться в одному кроці від ухвалення. Вже в перший тиждень лютого він може бути затверджений парламентом і після цього підписаний президентом.
При цьому відразу після опублікування в "Голосі Україні" закон починає діяти, повідомляє газета "Сегодня".
"В принципі, я не розумію, навіщо потрібно було скасовувати старі закони і вносити нові, - говорить в. о. глави антикорупційного комітету парламенту Геннадій Москаль. - Закон змінився на 5%, не більше, це все можна було ухвалити як поправки, і з 1 січня він вже діяв би. Я вже говорив керівникам фракції регіоналів, що просто підвели президента".
За словами Москаля, новий закон також не позбавлений недоліків: "Наприклад, суб'єктами корупційних дій в ньому названі лише громадські організації, хоча варто було б вписати і партії, навколо яких процвітає головна корупція". Він вважає, що закон потрібно ухвалювати якомога швидше: "2 лютого ми розглянемо його на комітеті. Це буде швидко - між першим і другим читанням внесено всього 32 поправки, і ті дрібні. Так що вже 3 лютого закон можна вносити до зали".
Нагадаємо, антикорупційний пакет законів був ухвалений влітку 2009 року. Спочатку планувалося, що він набуде чинності з 2010 року, потім - з 1 квітня 2010 року, ще пізніше - з 2011 року. В підсумку за десять днів до Нового року його скасували. Президент Янукович вніс новий закон, який і ухвалили в першому читанні 23 грудня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас