Берлусконі втягнули в скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі втягнули в скандал

Казна та Політика
828
Сільвіо Берлусконі потрапив під безпрецедентний тиск, коли цього тижня сотні західних ЗМІ опублікували розшифровки підслуханих телефонних розмов між гостями його міланській вілли Milano Due. В оприлюднених матеріалах стверджується, що глава уряду Італії регулярно влаштовував оргії, в одній з яких одночасно брало участь 28 молодих жінок.
Укладач представленого італійському парламенту обвинувального досьє, колишній глава відділу розслідувань поліції і екс-префект Неаполя Карло Ферріньо стверджує, що на віллі пана Берлусконі проживало 14 молодих жінок, яких прем'єр повністю забезпечував, а також видавав їм великі суми готівкою в обмін на секс.
Головною фігуранткою цього скандалу стала 18-річна уродженка Марокко - танцівниця і модель Каріма Ель Махруг, яка, згідно з офіційним звинуваченням, в період з 14 лютого по 2 травня 2010 р. мала сексуальні зв'язки з прем'єром в обмін на виплату певних сум грошей. Оскільки дівчині на той момент ще не виповнилося 18 років, залучення її до проституції, за законами Італії, вважається кримінально караним злочином, за який передбачено до 15 років в'язниці.
До того ж з'ясувалося, що Сільвіо Берлусконі зловживав своїм службовим становищем, щоб визволити неповнолітню Каріму Ель Махруг з в'язниці, куди вона потрапила за крадіжку. Прем'єр-міністр переконав працівників поліцейського управління Мілана відпустити 17-річну дівчину, назвавши її онукою президента Єгипту.
"Прем'єр-міністр порушив ст. 54 Конституції, яка передбачає, що керівні особи повинні дотримуватися дисципліни і гідно поводитися. Берлусконі повинен пояснити все слідчим і подати у відставку", - заявив вчора лідер головної італійської опозиційної Демократичної партії Італії П'єрлуїджі Берсані.
Сам пан Берлусконі назвав те, що відбувається, цькуванням, ініційованої проти нього політичними опонентами. Прем'єр назвав обурливим той факт, що слідство використовувало до гостей, які побували на його віллі, методи, що використовуються для боротьби з мафією.
"150 агентів були залучені в операції проти дівчат, які не винні ні в чому, крім того, що я запросив їх на вечерю. Їх затримали, деяким не надали можливості зв'язатися зі своїм адвокатом. Їх тримали з восьмої ранку до восьмої вечора. З ними поводилися так, ніби вони злочинці. Це не повинно залишитися безкарним", - сказав прем'єр-міністр у телезверненні, яке транслювалося по каналу Sky.
Висунуті звинувачення в сексуальних зв'язках з неповнолітніми пан Берлусконі назвав "абсурдними і безпідставними", а факт визволення 17-річної танцівниці з в'язниці пояснив проявом до неї жалю. Прем'єр-міністр відмовився йти на допит в міланську прокуратуру, нарікаючи на те, що вона ініціює проти нього вже 25-е переслідування в останні 17 років.
"Я б хотів піти і допомогти слідству негайно. Але я хочу мати справу з неупередженим слідством, а не з прокурорами, які хочуть використати цей випадок як засіб політичної боротьби", - заявив пан Берлусконі.
На підтримку прем'єр-міністра висловилася асоціація суддів. "Звинувачення, висунуті проти Берлусконі, були неприйнятні і серйозно загрожують автономії та незалежності судової системи. Ми не хочемо бути втягнуті в театр, який призведе до політичного протидії і конфлікту", - йдеться у вчорашній заяві президента Асоціації суддів Італії Луки Паламар.
Проти Сільвіо Берлусконі, термін повноважень якого закінчується в 2013 р., налаштована майже половина парламенту. У 2010 р. був оголошений вотум недовіри, в ході якого на підтримку нинішнього прем'єр-міністра висловилися 314 депутатів, а 311 чоловік проголосували проти.
Багато хто сумнівається, що пану Берлусконі вдасться утриматися в кріслі глави уряду і після нинішнього скандалу. Серед можливих кандидатів на його заміну до проведення нових виборів називаються міністр фінансів Джуліо Тремонті, міністр юстиції Анджеліно Альфано, а фаворитом вважається статс-секретар ради міністрів Джанні Летта.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас