ГПУ викликає Ющенка на допит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ викликає Ющенка на допит

Казна та Політика
4265
Лідер політичної партії "Наша Україна", Президент України ( 2005-2010 рр.) Віктор Ющенко отримав повістку до Генеральної прокуратури України (ГПУ) на допит завтра, 21 січня, в 10:00 у справі про його отруєння, повідомляє прес-служба партії.
Варто відзначити, що 26 грудня 2010 р. у справі про отруєння Ющенка був затриманий лідер партії "Народна самооборона" Юрій Луценко. Згідно з рішенням Печерського суду Києва, Луценко залишиться під вартою до 27 лютого 2011 р.
Раніше, 7 листопада 2010 р., генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що необхідно провести повторну експертизу крові екс-президента країни Ющенка.
За словами генпрокурора, у слідства "є питання в частині об'єктивності аналізів". Йдеться про отруєння Ющенка діоксином у 2004 р. під час передвиборчої боротьби за президентський пост.
Експерти припускають, що інформація про отруєння кандидата в президенти багато в чому вплинула на його перемогу на виборах.
У червні 2010 р. екс-генпрокурор України Олександр Медведько заявляв, що не знає, коли буде розкрито отруєння третього Президента України Ющенка.
Відзначимо, в квітні 2010 р. голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосив про припинення повноважень тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування обставин отруєння кандидата на пост Президента України Ющенка і з'ясування причин і виявлення осіб, винних у зволіканні з розслідуванням кримінальної справи і передачею матеріалів до суду. Повноваження ТСК припинені через неподання звіту про свою діяльність у встановлені терміни.
Нагадаємо, коли восени 2004 р. стан здоров'я кандидата в президенти Ющенка погіршився, виникла версія, що його отруїли діоксином. Це підтвердили аналізи, зроблені у приватній клініці в Австрії. Весь той час, коли екс-президент перебував при владі, вважалося, що факт отруєння доведений - Ющенко нібито отруїли на дачі тодішнього першого заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас