Європейська Комісія побоюється загострення кризи в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська Комісія побоюється загострення кризи в єврозоні

Казна та Політика
326
У Брюсселі побоюються загострення кризи в єврозоні. Єврокомісія як контрзахід пропонує збільшити стабілізаційний фонд ЄС, передає РБК з посиланням на Deutsche Welle.
Як повідомляється в спеціальній доповіді, підготовленій у Брюсселі, Європейська Комісія пропонує також істотно змінити структуру стабілізаційного фонду. "Обсяг сконцентрованих у фонді фінансових коштів повинен бути збільшений і становити не менше 440 млрд євро", - повідомляється в доповіді.
Раніше голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу робив спроби переконати провідні країни єврозони в необхідності реорганізації та збільшення фонду. Цю ідею підтримала Франція, однак Німеччина виступила проти. У зв'язку з цим Ж.-М. Баррозу закликав провідних німецьких політиків проявляти більше розуміння до ролі, яку відіграє Єврокомісія.
"Немає ніяких сумнівів у рішучості Німеччини та її канцлера забезпечити стабільність у єврозоні. Однак інформувати громадян країн ЄС про те, який крок Європейська Комісія вважає правильним, а який ні, - не лише її право, але й обов'язок", - підкреслив Ж.-М. Баррозу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас