Зростання інфляції в Китаї допоможе переговорам глав США і КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання інфляції в Китаї допоможе переговорам глав США і КНР

Казна та Політика
245
Зростання інфляція в Китаї, яке є головним болем для президента країни Ху Цзіньтао, може допомогти поліпшити напружені відносини з США в питаннях курсу юаня на зустрічі з Обамою у Вашингтоні наступного тижня, пише "Азіатський репортер" з посиланням на Bloomberg.
Ціни в Китаї зростають швидше, ніж у США, що позначається на конкурентоспроможності китайських товарів, сказав на тижні міністр фінансів США Тімоті Гейтнер (Timothy Geithner). Китайська влада може також прискорити зростання своєї валюти для боротьби з інфляцією, знизивши вартість імпорту із США, наприклад, літаків Boeing Co. та програмного забезпечення Microsoft Corp.
Ху може домагатися послаблення американської заборони на експорт технологій, у той час як Обама, ймовірно, зосередиться на доступі до китайських ринків, а також зниженні субсидування для північнокорейських компаній. Тим часом відновлення економіки США і нові лідери серед республіканців у Конгресі, які не вважають курс юаня пріоритетним завданням, можуть також допомогти хменшити напруження навколо цієї проблеми, вважає Майкл Полус, глава Asia Public Sector Group в Citigroup Inc. у Гонконгу.
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер заявив у середу, що курс юаня, який, на його думку, недооцінений, буде змінено неодмінно, питання лише полягає, "яким чином". "Китай - це джерело можливостей і побоювань для США. У той же час Китай і США потрібні один одному для економічного зростання", - зазначив Гейтнер.
За його словами, прискорення темпів зміцнення юаня позитивно позначиться для самому Китаї.
Тим часом Чанг Йесуі, посол КНР в Сполучених Штатах, заявив, що високий курс юаня не допоможе США повністю вирішити проблему дефіциту зовнішньої торгівлі. Активний торговельний баланс Китаю з США не є причиною високого рівня безробіття в Америці, а сильніший юань не допоможе впоратися з проблемою, додав він.
"Обмінний курс юаня - це окреме питання, яке не повинно бути політизоване", - заявив посол.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас