ЄС заморозить рахунки чинного президента Кот-д'Івуара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС заморозить рахунки чинного президента Кот-д'Івуара

Казна та Політика
413
Євросоюз прийняв рішення заморозити європейські рахунки чинного президента Кот-д'Івуара Лорана Гбагбо у зв'язку з його відмовою поступитися владою Алассану Уаттарі, легітимність якого була формально визнана Генеральною асамблеєю ООН, повідомляє в п'ятницю агентство France Press з посиланням на дипломатичні джерела.
У грудні 2010 року в Кот-д'Івуарі пройшов другий тур президентських виборів - вони були першими після початку громадянської війни (2002), що завершилася в 2004 році встановленням хиткого миру. За даними ЦВК, на виборах переміг лідер опозиції Уаттара.
Проте Конституційна рада анулювала підсумки голосування в деяких регіонах країни, фактично присудивши перемогу Гбагбо. І Уаттара, і Гбагбо оголосили себе президентами, прийнявши кожен свою присягу, і сформували кожен свій уряд. Міжнародне співтовариство, у тому числі США, Франція, ООН і Африканський союз, висунули ультиматум Гбагбо, закликавши його поступитися владою Уаттарі.
За даними джерел, ЄС також вирішив заморозити рахунки 84 осіб з оточення Гбагбо і активи 11 івуарійський компаній, у тому числі портових служб та ЗМІ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас