Меркель: Німеччина готова зробити все необхідне для порятунку євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Німеччина готова зробити все необхідне для порятунку євро

Казна та Політика
481
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що її країна підтримає реформу фонду, створеного для порятунку проблемних країн єврозони, а також будь-які інші кроки, необхідні для подолання боргової кризи в зоні євро, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми підтримуємо будь-які заходи, спрямовані на підтримку євро, те саме стосується і фонду допомоги, - заявила Меркель журналістам на прес-конференції в Берліні в середу .- Ми говоримо те саме, що ми говорили завжди: ми вірні євро".
Раніше повідомлялося, що уряди країн Євросоюзу розглядають пропозиції про значне збільшення обсягу створеного в минулому році фонду допомоги країнам єврозони.
Можливе збільшення обсягу фонду може стати визнанням того, що нинішній його розмір виявиться недостатнім, якщо криза пошириться як на Португалію, так і на Іспанію, 4-у найбільшу економіку єврозони.
Питання про фонд, який отримав назву European Financial Stability Facility, обговорювалося на зустрічі представників міністрів фінансів країн ЄС у понеділок-вівторок в Брюсселі. Зокрема, мова йшла про можливе збільшення обсягу фонду, а також про надання їм права купувати облігації країн ЄС.
У той же час один з європейських чиновників сказав, що ніяких домовленостей щодо збільшення фонду поки не досягнуто.
Нинішній розмір фонду - а це 440 млрд євро - представляє собою обсяг гарантій, який можуть надати у разі необхідності всі країни єврозони. Проте фактичний обсяг кредитів, який може бути виділений через цей механізм, що реально буде менше.
Крім того, за даними джерел агентства Bloomberg, уряди країн ЄС, ймовірно, обговорюють питання про необхідність надання допомоги Португалії, обсяг якої може досягти 60 млрд євро, а також зниження ставок з кредитів, що видаються проблемним країнам та викуп їх держоблігацій.
Міністри фінансів країн єврозони можуть обговорити ці питання вже на наступному тижні, проте, як відзначає агентство, ця тема є такою чутливою для Німеччини, що всі заяви, ймовірно, будуть відкладені до саміту лідерів країн-учасниць об'єднання 4 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас