ЗМІ: Британія закріпить законом зображення королеви на марках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Британія закріпить законом зображення королеви на марках

Казна та Політика
159
Керівництво Британії збирається узаконити необхідність використання образу монарха на державних марках, навіть якщо Королівська пошта (Royal Mail) в рамках приватизації опиниться у володінні іноземців, пише газета Mail on Sunday з посиланням на міністра у справах функціонування пошти Еда Дейві.
Зображення глави держави в профіль з'являється на британських стандартних марках з часу винаходу марки як такої в 1840 році, коли була виготовлена перша в історії поштова марка "Чорний пенні" з профілем королеви Вікторії, передає РИА "Новости".
За існуючим законодавством, королева має право накласти вето на використання свого зображення на марці, при цьому жодних легальних зобов'язань використовувати образ монарха у Королівської пошти немає. Примітно, що Royal Mail жодного разу не відійшла від цієї традиції.
Восени 2010 року влада Великобританії остаточно підтвердила плани приватизації Royal Mail і реструктуризації організації, а також підтвердила, що пошта може бути продана іноземцям. У зв'язку з цим Дейві почав вести консультації з Букінгемським палацом, і наступного тижня в британському парламенті вже можуть з'явитися поправки до закону про поштову службу.
За словами міністра, новий власник пошти має бути "божевільним", щоб відмовитися від традиції.
"Але, вислухавши думки членів обох палат парламенту і (Букінгемського) палацу, ми вирішили, що така обережність не буде зайвою", - сказав Дейві.
Сама Royal Mail повністю згодна з заходами, вважаючи "немислимим" відсутність зображення королеви на марках.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас