НБУ виступає за відміну збору на обов'язкове державне пенсійне страхування із безготівкових операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ виступає за відміну збору на обов'язкове державне пенсійне страхування із безготівкових операцій

Казна та Політика
666
Національний банк України (НБУ) виступає за відміну збору на обов'язкове державне пенсійне страхування із безготівкових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти за гривню. За заявою НБУ, оприлюдненою на його веб-сайті, регулятор підготував відповідний законопроект.
"Відміна збору в поточному році дозволила, нарешті, зняти відповідні перешкоди для подальшого розвитку валютного ринку і розширення його інструментарію, проте обмеження терміну дії поточного державного бюджету 2010 року обумовлює необхідність остаточної відміни вказаного збору", - говориться у заяві.
Відміна цього збору передбачена планом проведення в Україні пенсійної реформи, проте оскільки він ще не набув чинності, виникає необхідність невідкладного законодавчого врегулювання вказаного питання, пояснюється у заяві.
У зв'язку з цим, а також враховуючи відновлення права законодавчої ініціативи НБУ, регулятор розробив відповідний законопроект, який планується надати на розгляд Верховної Ради. До теперішнього часу досягнуті всі необхідні домовленості про доцільність першочергового розгляду цього законопроекту парламентом, говориться у заяві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас