До середини 2011 року населення Землі збільшиться до 7 мільярдів осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До середини 2011 року населення Землі збільшиться до 7 мільярдів осіб

861
На перше січня 2011 року чисельність населення Землі складе 6 934 196 000 осіб. Про це повідомив німецький фонд демографічних досліджень (DSW). Це означає, що населення планети за рік збільшилось на 80 мільйонів.
7-мільярдний рубіж, за прогнозами ічених-демографів, буде подолано у середині 2011 року. Як повідомляє агентство dpa, за статистикою кожну хвилину на на світ з'являється 156 осіб.
Більша частина населення - 5,7 мільярда - живуть у країнах, що розвиваються. Це приблизно 82 відсотки всього населення Землі. За прогнозами DSW, до 2050 року до них додасться ще 2,2 мільярда осіб.
У відсотковому співвідношенні найбільший приріст населення спостерігається у країнах Африки - до середини століття там проживатиме приблизно два мільярди осіб, тобто в два рази більше, ніж зараз. Варто зазначити, що в даний час жителі Африки вже відчувають нестачіпродовольства, а стрімке зростання чисельності населення веде до зубожіння.
На думку німецьких фахівців, якщо проводити роз'яснювальну роботу із планерування сім'ї і запобігати небажаним вагітностям, то населення країн на південь від Сахари зменшиться приблизно на одну п'яту.
"Щорічно відсутність ефективної політики із планерування сім'ї в країнах, що розвиваються, призводить до небажаної вагітності 75 мільйонів жінок", - наводить агентство EPD слова представника DSW Ренати Бер. На її думку, необхідно активніше продоводить пояснювальні компанії і пропагувати використання засобів контрацепції.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас