Євросоюз вимагає від України гарантій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз вимагає від України гарантій

333
Європейський Союз вимагає від України закріплення гарантій безперебійних постачань енергоресурсів в угоді про зону вільної торгівлі (ЗВТ). Про це повідомив українським журналістам заступник міністра економіки України Валерій П'ятницький після закінчення чергового раунду переговорів про створення ЗВТ.
"Європейці говорять, що має бути спеціальний механізм врегулювання суперечок, який передбачав би, зокрема, фінансові гарантії", - сказав він.
"(У пропозиції ЄС - ред.) весь набір інструментів, який би забезпечував комфортне життя для європейців", - додав В.П'ятницький.
Він зазначив, що європейська сторона, вимагаючи гарантій транзиту, одночасно передбачає закриття для українських компаній можливостей виходу на європейський ринок енергетичних послуг.
"Давайте визначимося: або ви відкриваєте доступ до мереж, або це звичайна торгівля товарами", - сказав В.П'ятницький.
За його словами, українська сторона вважає, що без відкриття ринку енергетичних послуг Україні немає сенсу брати на себе зобов'язання із гарантування транзиту, а всі спірні питання вирішувати в рамках вже в основному погодженого розділу про вирішення суперечок при торгівлі товарами, а також в рамках положень Договору про європейське енергетичне співтовариство, протокол про приєднання України до якого був підписаний у вересні цього року.
"Нам угода із однобічними зобов'язаннями нецікава", - підкреслив П'ятницький.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас