184
Сумщина - у п'ятірці лідерів за обсягами виробництва цукру
— Аграрний ринок
Сумська область поділяє перші позиції в переробці цукрового буряку з Житомирською, Чернігівською, Київською та Полтавською областями. Загальна цукристість коренеплодів цього року склала майже 16% при середній по Україні в 15,3%. Про це поінформував заступник голови Сумської облдержадміністрації Сергій Слизький, повідомили в прес-службі ОДА.
За словами заступника начальника інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції Сумської ОДА Алли Боронос, в цьому році виробництвом солодких коренів в області займаються 54 господарства, більшість з яких реалізували свою продукцію Жовтневому цукровому заводу.
"Для переробки на підприємство з області надійшло 104 тисячі тонн сировини, що дозволило завантажити виробничі потужності на 75%. У результаті було вироблено понад 15 тис. тонн цукру", - зазначила чиновниця.
За матеріалами: ИнтерМедиа Консалтинг
Поділитися новиною