Крим має намір створити реєстр свого майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим має намір створити реєстр свого майна

Казна та Політика
120
Фонд майна Криму має намір створити реєстр власності Автономної Республіки. Про це повідомив прес-центр Верховної Ради Криму з посиланням на голову Фонду майна регіону Юрія Герасимова, нещодавно призначеного на цю посаду.
Ю.Герасимов назвав створення такого реєстру першочерговим завданням очолюваного ним відомства. "Запропоновано створити в Криму єдиний центр з повною базою республіканської власності", - повідомив прес-центр, не уточнивши строків.
Крім того, Фонд майна Криму збирається вдосконалювати роботу з приватизації об'єктів, а також з повернення підприємств у республіканську власність з подальшою їх приватизацією.
Фонд також працює над спрощенням процедури передачі республіканського майна - приміщень площею до 100 кв. м - в оренду.
Також у планах фонду майна - передача відомчих санаторно-курортних комплексів в управління Ради міністрів Криму.
Крім цього, Ю.Герасимов зазначив, що одним з основних напрямків діяльності відомства сьогодні є повернення повноважень щодо приватизації та оренди держмайна, а також його управління, які були передані регіональному відділенню Фонду держмайна України по Севастополю. В результаті передачі повноважень парламент і уряд Криму були позбавлені можливості управляти держмайном, яке знаходиться на території автономії.
"Керівництво фонду неодноразово намагалося врегулювати ситуацію, і сьогодні з'явилася надія на те, що повноваження фонду будуть повернуті, оскільки з цього приводу є доручення Президента України Віктора Януковича", - сказано в прес-релізі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас