Тріше: Ставка ЄЦБ адекватна ситуації в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Ставка ЄЦБ адекватна ситуації в економіці

228
Базова відсоткова ставка Європейського центрального банку (ЄЦБ) в даний час "є адекватною" ситуації в економіці, заявив голова банку Жан-Клод Тріше на прес-конференції за підсумками засідання ЄЦБ, на якому було прийнято рішення зберегти ставку на рівні 1% річних.
"Рада керівників ЄЦБ, як і раніше, вважає, що поточний рівень ставки відповідає ситуації в економіці, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Ми й надалі вважаємо, що цінові коливання залишаться помірними в найближчому майбутньому".
"Останні статдані відповідають нашій оцінці, яка передбачає збереження позитивного імпульсу в економіці країн регіону, - заявив Ж.-К.Тріше. - У той же час невизначеність стосовно перспектив економіки в даний час є підвищеною. Проведений аналіз підтверджує думку про ймовірне збереження цінової стабільності в середньостроковій перспективі, що підтримає купівельну спроможність європейців".
За словами голови ЄЦБ, Центробанк відкладе згортання екстрених заходів з надання ліквідності, щоб впоратися з істотною напруженістю на фінансових ринках.
Європейський ЦБ продовжить надавати банкам ліквідність в необмеженому обсязі протягом першого кварталу 2011 року. Кошти будуть надаватися терміном на сім днів, один або три місяці під базову відсоткову ставку - 1% річних, зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас