Motorola запланувала поділ бізнесу на 4 січня 2011р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Motorola запланувала поділ бізнесу на 4 січня 2011р

111
Американська Motorola Inc. заявила, що оголошене на початку цього року розділення бізнесу на дві компанії відбудеться 4 січня 2011 року.
Як наголошується в прес-релізі компанії, рада директорів схвалила план відділення Motorola Mobility Holdings Inc., яка продовжить займатися виробництвом мобільних пристроїв і абонентських приставок до телевізора, від Motorola Inc., яка, як повідомлялося раніше, концентруватиметься на створенні приймально-передавальних радіоустановок, пристроїв зчитування штрих-кодів і обладнання для операторів зв'язку.
В рамках операції до відкриття ринків 4 січня акціонери Motorola Inc., занесені до реєстру станом на 21 грудня 2010 року, отримають по 1 акції Motorola Mobility на кожні 8 належні їм акції Motorola Inc. Безпосередньо слідом за цим Motorola Inc. проведе зворотний спліт (консолідацію) акцій у співвідношенні 1 до 7, тобто збільшить номінал акції в 7 разів.
Дробові залишки акцій будуть консолідовані та продані на відкритому ринку, а прибуток від угоди розподілений між колишніми власниками акцій.
З початком звичайних торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі 4 січня Motorola Inc., яку очолить один з двох нинішніх головних виконавчих директорів компанії Грег Браун, змінить ім'я на Motorola Solutions Inc. Акції нової компанії будуть торгуватися під тікером MSI.
На чолі Motorola Mobility стане другою СЕО Motorola Inc. Санджай Джа (Sanjay Jha). Паперів компанії буде присвоєно тікер MMI.
Раніше плани з розділення не були реалізовані через слабкі фінпоказники підрозділу з виробництва мобільних телефонів. С.Джа був найнятий саме для проведення поділу, який спочатку планувалося завершити до третього кварталу 2009 року.
Альтернативним планом реструктуризації Motorola був продаж підрозділу з виробництва абонентських приставок до телевізора, однак, компанія так і не отримала цікавих пропозицій від потенційних покупців.
В даний час Motorola планує збільшити прибутковість підрозділу мобільних пристроїв, зокрема, за рахунок розширення лінійки смартфонів на базі нової операційної системи Android від Google. Очікується, що підрозділ повернеться на прибутковий рівень у четвертому кварталі цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас