Китай займає друге місце після США у світі за імпортом діамантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай займає друге місце після США у світі за імпортом діамантів

145
У матеріалах Китайського алмазного форуму (China Diamond Forum), який почав свою роботу 30 листопада в Шанхаї, йдеться, що КНР посідає друге місце у світі за імпортом діамантів ювелірного призначення.
Як повідомляє газета Женьмінь Жибао, за перші дев'ять місяців нинішнього року обсяг імпорту готових ювелірних виробів з діамантами в США становив $3,1 млрд, у материковий Китай - $900 млн і в Японію - $510 млн.
У свою чергу, міжнародні експерти галузі заявляють про сприятливі перспективи діамантового ринку КНР і вважають, що наступні десять років стануть кращими для розвитку алмазно-діамантової індустрії країни.
Місцеві ЗМІ з посиланням на дані форуму пишуть, що обсяг торгівлі діамантами в КНР в поточному році збільшиться приблизно на 70% - до $2,5 млрд.
Між тим, сукупний обсяг імпортно-експортних операцій КНР з діамантами, призначеними для ювелірних виробів, в 2009 році збільшився на 16,4% - до $1,52 млрд.
Крім цього, за даними Шанхайської алмазної біржі, імпорт підскочив на 30,7% - до рекордних $699 млн.
Однак у 2009 році на світовому ринку було відмічено скорочення попиту на діаманти під впливом міжнародної фінансової кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас