Польський експерт: Митний союз - найлегший шлях для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський експерт: Митний союз - найлегший шлях для України

672
Україна може легко вступити до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном, який, втім, не призведе до модернізації застарілої української економіки, що є необхідною умовою для євроінтеграції. Таку думку висловив колишній міністр державного майна Польщі Яцек Пєхота на конференції у Варшаві, присвяченій польсько-російським відносинам.
"Якщо Україна хоче вибрати прямий, легкий і приємний шлях, тоді тільки в Митний союз Росії, Білорусі, Казахстану, тому що туди можна швидко потрапити", - сказав він.
Я.Пєхота зазначив, що Польщі після підписання договору про Асоціацію з Євросоюзом в 1992 році знадобилося 12 років для того, щоб домогтися вступу до європейського об'єднання.
При цьому, за його словами, країна була змушена реалізувати складні і часто болючі для громадян реформи.
Колишній міністр, який зараз очолює Польсько-Українську торгову палату, назвав помилкою українських політиків, які прийшли до влади після помаранчевої революції в 2004 році, обіцянки українцям щодо швидкої євроінтеграції. "Якщо в Євросоюз, то, перепрошую, чекає довгий, тяжкий і дуже болісний шлях", - сказав він.
"Це не справа простого вибору між Москвою і Брюсселем, а питання, як ми хочемо змінити нашу економіку... Якщо українська влада хоче утримувати та консервувати діючу структуру, то тоді всі аргументи за промосковський напрям", - резюмував Я.Пєхота.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович після переговорів у Москві наприкінці минулого тижня вперше заявив про можливість приєднання України до Митного союзу РФ, Білорусі та Казахстану.
Раніше В.Янукович і представники сформованого "Партією регіонів" уряду заявляли, що вважають першочерговим завданням економічну і політичну інтеграцію України з Євросоюзом, який об'єднує сьогодні 27 держав.
Європейські політики й експерти неодноразово відзначали, що вступ України до Митного союзу, який має стати основою проекту Єдиного економічного простору, який лобіює Росія, зробить неможливою євроінтеграцію України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас