Уряд пропонує парламенту заборонити приватизацію "Укрспирту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує парламенту заборонити приватизацію "Укрспирту"

200
Кабінет міністрів України схвалив законопроект, яким пропонується заборонити приватизацію "Укрспирту". Як повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк журналістам у Києві в середу, уряд пропонує внести відповідні зміни до закону України "Про перелік об'єктів права держвласності, що не підлягають приватизації".
Як повідомлялося, М.Присяжнюк дотримується думки, що спиртову галузь в Україні може врятувати тільки приватизація. Він вважає, що необхідно провести аналіз та інвентаризацію реального стану спиртових заводів і визначити дві категорії: перша - перепрофілювання для виробництва біопалива, і друга - для приватизації виробниками лікеро-горілчаної продукції.
Уряд наприкінці липня поточного року прийняв рішення ліквідувати державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" і створити на його базі однойменне державне підприємство (ДП). Створюване ДП віднесено до сфери управління Міністерства аграрної політики.
Крім підприємств колишнього концерну "Укрспирт", до нової структури мали увійти підконтрольні Мінагрополітики підприємства та об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості.
Уряд також уповноважив ДП "Укрспирт" здійснювати експорт і оптову торгівлю спиртом.
Концерн "Укрспирт" створений урядом у червні 1996 року постановою "Про вдосконалення управління підприємствами спиртової та лікеро-горілчаної промисловості". До нього увійшли вісім обласних державних об'єднань спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, 85 державних підприємств і 23 асоційовані члени різних форм власності.
Річні потужності підприємств концерну з виробництва спирту становлять 61,45 млн дал, горілки і лікеро-горілчаних виробів - 35,6 млн дал, високооктанової кисневмісної добавки до бензинів - 28,07 тис. тонн.
Держконцерн в 2009 році збільшив реалізацію етилового спирту на 2% в порівнянні з 2008 роком - до 27,5 млн декалітрів (дал).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас