Підлітки, які загубилися в Тихому океані, шукали горілку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підлітки, які загубилися в Тихому океані, шукали горілку

91
Троє підлітків, які дрейфували у Тихому океані 50 днів, перш ніж їх врятували рибалки, розповіли про те, як і чому почалася їхня подорож. Подробиці історії наводить Agence France-Presse.
Хлопчики зізналися, що первинною метою їх плавання був пошук горілки - у день, коли вони відплили від свого рідного атолу Атафу (атол є частиною території Токелау, якою управляє Нова Зеландія), на березі була вечірка. За словами 14-річного Етуені Насау, він і двоє його приятелів - Самуель Пелес і Філо Філо - вирішили відправитися на пошуки алкоголю, тому що наявні запаси спиртного вже вичерпалися.
Оскільки був уже пізній вечір, підлітки не зуміли зорієнтуватися і взяли хибний курс. У результаті троє приятелів заблудились і опинились у відкритому океані без їжі й води. За словами Насау, вони довго не могли повірити в те, що загубилися і попливли далеко від атолу Атафу.
Як повідомив підліток, під час плавання він і його друзі в основному розважали одне одного розмовами про їжу і купанням, проте велику частину дня вони намагалися проводити у сні, щоб не витрачати енергію. Коли їх знайшли рибалки, які прчмували в новозеландський Окленд, вони були вже майже за півтори тисячі кілометрів від Атафу.
Хлопчиків забрали на рибальське судно, на якому їх доставили в столицю Фіджі місто Суву. Звідти їх переправили в Самоа, а потім на човні доставили до Токелау.
Родичі підлітків розповіли, що вже вважали їх загиблими і не сподівалися на повернення. "Коли вони повернулися, вони думали, що ми будемо їх сварити. Але насправді ми були дуже раді, бо нарешті отримали можливість побачити їх живими", - зазначив дядько Етуені, Куреса Насау.
Влада Токелау висловила надію, що всі жителі території взяли з подій урок і більше ніхто ніколи не робитиме подібних вчинків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас