У Польщі вважають, що нафтопровід Одеса-Броди може бути продовжений до Гданьська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі вважають, що нафтопровід Одеса-Броди може бути продовжений до Гданьська

Енергетика
128
У Польщі вважають, що нафтопровід Одеса-Броди може бути продовжений до Гданьська. Як повідомили в прес-службі прем'єр-міністра України, про це заявив під час зустрічі з главою уряду України Миколою Азаровим маршалок Сенату Польщі (верхньої палати парламенту) Богдан Борусевич.
Б.Борусевич нагадав, що українська сторона свою частину нафтопроводу добудувала, а польська - ні. У зв'язку з цим Російська Федерація може скоротити поставки нафти до Польщі по нафтопроводу «Дружба», і питання транспортування каспійської нафти до Польщі може підвищити актуальність нафтопроводу Одеса-Броди-Гданьськ.
Крім того, Б.Борусевич зазначив, що польські інвестори придбали нафтопереробний завод у Литві, але для його роботи немає необхідної кількості нафти, і для постачань нафти на цей НПЗ можлива добудова відгалуження нафтопроводу Одеса-Броди-Гданьськ.
Крім того, Б.Борусевич висловив перспективність співпраці України та Польщі в енергетичній сфері.
У свою чергу, М.Азаров зазначив, що Україна і Польща раніше обговорювали взаємодію в експлуатації сланців. М.Азаров вважає, що для України важлива співпраця в галузі ядерної енергетики.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас