Прем'єр-міністр Болгарії виступив з критикою Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Болгарії виступив з критикою Nabucco

Енергетика
649
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов висловив критичні зауваження з приводу реалізації проекту будівництва газопроводу Nabucco. Виступаючи на відкритті міжнародної конференції країн Південно-Східної Європи "Енергетика без кордонів - від національного до регіонального підходу", глава болгарського уряду підкреслив, що його "країна вважає цей проект пріоритетним".
"Ми намагаємося максимально прискорити роботу з реалізації Nabucco, проте всі питання вирішуються дуже повільно", - заявив він.
Особливе невдоволення Борисова викликають питання фінансування Nabucco, перш за все необхідність надання усіма учасниками проекту банківських гарантій на 2 млрд євро. На думку прем'єра, "це може значно збільшити дефіцит бюджету країни, та відповідно до угоди про вступ до Євросоюзу Болгарія може позбутися права голосу в організації".
Глава уряду відзначив, що питання щодо газопроводу "Південний потік" вирішуються швидше і вже створена проектна компанія з його будівництва та експлуатації на території Болгарії. "Болгарія розташована на перехресті між Європою і Азією, що дає країні виняткові переваги при реалізації інфраструктурних проектів", - підкреслив Борисов.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас