Представники підприємців підписали протокол з урядом про вето ПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представники підприємців підписали протокол з урядом про вето ПК

Казна та Політика
2420
Представники підприємців підписали протокол з урядом щодо вето Податкового кодексу (ПК). Про це РБК-Україна заявив учасник переговорів Юрій Єременко.
"Перший пункт протоколу - наполягати на вимозі накладення вето Президентом України на існуючий варіант Податкового кодексу України, як неприйнятний і спрямований на руйнування малого і середнього бізнесу України. Друге - висловити готовність після накладення вето надати конструктивні пропозиції при розробці нового варіанту Податкового кодексу України, який би слугував розвитку малого та середнього бізнесу суспільства і держави. Протокол підписали міністр фінансів України Федір Ярошенко і представники мітингувальників", - зазначив Єременко.
Крім того, за його словами, спочатку Мінфін пропонував виключити з НК 14-й розділ, проте представники бізнесу не погодилися на такий варіант.
Глава комітету з питань захисту підприємців при опозиційному уряді Оксана Продан заявила, що представники малого і середнього бізнесу запрошені на зустріч з Миколою Азаровим 29 листопада на 12:00. Вона підкреслила, що рішення про те, чи йти на зустріч, буде прийнято сьогодні ввечері або завтра під час акції протесту.
"Чи йти на зустріч, ми будемо обговорювати або сьогодні ввечері або завтра під час акції. На акцію люди їдуть з усієї України. Протести триватимуть доти, доки не буде прийнято рішення про ветування Податкового кодексу", - повідомила Продан.
Відзначимо, учасники акцій закликають громадян України до проведення 29 листопада о 9:00 одноденною загальнонаціонального страйку. За словами прес-секретаря Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослава Швецова, "штаб не розуміє, як взагалі можна вести консультації з чиновниками, які або читали документ фрагментарно, або не читали взагалі".
У свою чергу, координатор акції протесту підприємців Олександр Данилюк у відповідь на слова голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Володимира Шаповала начебто ініціатива підприємців з проведення референдуму про дострокове припинення повноважень Верховної Ради є безперспективною з юридичної точки зору також закликав громадян України провести одноденний загальнонаціональний страйк.
Раніше представник Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов повідомив, що підприємці узгодили протокол з вимогами до Кабміну щодо ПК. "У нас єдина вимога, узгоджена усіма представниками підприємницьких організацій - це вето на прийнятий ВР Податковий кодекс. Якихось інших вимог щодо зміни прийнятого закону у нас немає", - заявив Швецов.
Відзначимо, вчора участь у переговорах взяли: Продан, Доротич, Панайотов, Єременко, Свистович, Хоменко, Попик, Кущенко, Трошина, Шаповаленко, Рой, Волинець.
Нагадаємо, в Міністерстві фінансів відбулася зустріч спільної робочої групи з представників уряду та підприємців під головуванням міністра фінансів Федора Ярошенка. У ході першого етапу зустрічі, міністр фінансів і підприємці обговорювали концептуальні підходи, на яких побудований ПК.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас