Путін: Перехід Китаю і Росії на розрахунки в юанях і рублях - реакція на збої у світовій фінансовій системі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Перехід Китаю і Росії на розрахунки в юанях і рублях - реакція на збої у світовій фінансовій системі

Валюта
430
Рішення Росії та Китаю перейти у взаємній торгівлі на розрахунки в національних валютах - це захисна реакція двох держав на збої у світовій фінансовій системі, заявив сьогодні на економічній конференції в Берліні прем'єр РФ Володимир Путін. За його словами, обидві країни хочуть захистити себе від коливань і ситуацій, "коли несприятливі наслідки настають незалежно від нашої економічної поведінки".
Цими ж причинами Путін пояснив і зміцнення євро. "Тому і євро зміцнюється. Ми знаємо - там зараз проблеми в Португалії, у Греції, в Ірландії, і євро трохи хитається, але в цілому це хороша, стійка світова валюта. І вона, звичайно, повинна зайняти належну позицію як резервна світова валюта" , - сказав він.
Однією з найважливіших умов подолання глобальної фінансової кризи Путін назвав відмову від надлишкового монополізму долара як єдиної світової резервної валюти. "Це дуже погано для світової економіки", - вважає російський прем'єр.
При цьому він висловив упевненість в тому, що американська економіка відновиться в повному обсязі. "Фундаментальні основи і життєздатності американської економіки дуже великі. Нароблено було багато помилок. Але я впевнений, що повинні бути зроблені висновки всередині самої американської економіки. І думаю, це буде зроблено", - зазначив Путін.
Він засумнівався в тому, що "за допомогою друкарського верстата можна всі проблеми вирішити - навпаки, вони будуть збільшуватися". "Але в кінцевому підсумку життєздатність, конкурентоспроможність американської економіки дозволить їм вибратися з цієї ситуації", - сказав російський прем'єр.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас