Путіна та Медведєва звинуватили у держзраді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путіна та Медведєва звинуватили у держзраді

Казна та Політика
1096
Володимира Путіна і Дмитра Медведєва звинуватили в тому, що вони дозволяють чужим військам вільно входити на територію РФ і ослабляють її військову потужність.
Підставою для цього стала низка підписаних ними документів, які, на думку заявниці, дозволяють іноземним державам-членам НАТО безперешкодно вторгатися на територію Російської Федерації і ослабляють її власну військову потужність.
Лідер "Волі" звертає увагу, що законопроекти, протоколи і угоди про партнерство з НАТО, внесені в 2007 році тоді ще президентом Путіним і "слухняно ратифіковані" Держдумою, фактично означають приєднання Росії до Лондонського договору альянсу 1951 року, який було укладено для боротьби з СРСР.
Пеунова підкреслює, що завдяки усвідомленим діям Путіна, Медведєва і Сердюкова Росія зобов'язалася пропускати через свій кордон війська Північноатлантичного блоку без віз і мита разом із озброєнням і бойовою технікою. Їм також гарантується свобода від кримінального переслідування за злочини, здійснені на російській території.
Лідер партії робить висновок, що така угода "суперечить державним інтересам Росії, істотно порушує її суверенітет, загрожує національній безпеці, а також правам і свободам її громадян".
Пеунова нагадала про парад Перемоги в Москві 9 травня 2010 року, в якому вперше взяли участь військовослужбовці НАТО. Це, за її словами, "веде до підривання духовної, культурної, ідеологічної та іншої самостійності Росії шляхом демонстративного знехтування національної гордості, приниження нації і образи народних почуттів допуском військ іноземної держави на наші відвічні землі".
Окремо вона висловлює претензії Медведєву і Сердюкову за реформування збройних сил РФ, в результаті якого, на її думку, армія вже не може забезпечити безпеку країни.
"Подібне реформування армії ставить під загрозу забезпечення обороноздатності країни у момент можливої агресії з боку інших держав", - підкреслюється у її заяві.
Крім самої Світлани Пеунової, заяву, що містить ґрунтовні аргументи експертів, підписали ще чотири юристи, а на підтримку скарги вже зібрано 50 тисяч підписів російських громадян.
На сайті "Волі" повідомляється, що співробітники ФСБ, що приймали заяву, запропонували Світлані Пеунової підписати папір, що вона попереджена про кримінальну відповідальність за помилковий донос. Також вони запитали, чи означає ця скарга заклик до державного перевороту - адже якщо Путина, Медведєва і Сердюкова посадять до в'язниці, то доведеться повністю міняти уряд.
Сама лідер партії говорить, що ФСБ звичайно не знайде ознак державної зради в діях перших осіб цієї держави. Свій вчинок вона пояснює прагненням звернути увагу народу на несправедливість: "Самі вони не підуть. Їх може "попросити" лише народ".
В той же час частина спостерігачів вважає, що звернення до ФСБ є "дивним і надмірно глобальним" і може свідчити про бажання партії привернути до себе увагу. Політолог Сергій Дьячков не виключає, що це звернення у ФСБ могло бути зроблене в рамках виборчого процесу 2011 року. За його словами, такими заявами лідер незареєстрованої партії створює ажіотаж, метою якого може бути намір "розжарити обстановку до межі".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас