Влада Куби планує провести валютну реформу з об'єднання двох валют в одну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Куби планує провести валютну реформу з об'єднання двох валют в одну

Валюта
422
Влада Куби планує об'єднати дві валюти, що знаходяться в офіційному обігу на острові, - кубинський песо (CUP) і конвертований кубинський песо (CUC). Цей захід може бути здійснено в рамках економічної реформи, ініційованої головою Держради країни Раулем Кастро, повідомляє РБК з посиланням на "Синьхуа".
Крім валютної реформи, проект передбачає поширення права на самостійну зайнятість на 178 категорій, включаючи кав'ярні, ремонтні та взуттєві майстерні, перукарні й таксі. Всі підприємці будуть зобов'язані платити податок на особистий прибуток, податок з продажів та на наймання персоналу.
Крім того, доходи працівників державних підприємств тепер будуть залежати від результатів виробництва. Проект також передбачає скорочення до 500 тис. співробітників державних компаній, ліквідацію деяких соціальних пільг і ослаблення регулювання ринку нерухомості. Реформа покликана вивести країну з кризи, що триває ось уже кілька десятиліть, і залучити іноземні інвестиції.
Національна асамблея народної влади Куби збереться 15 грудня 2010 на пленарне засідання для обговорення економічної реформи. Парламентське обговорення передує 6-й з'їзду Комуністичної партії Куби, запланованому на квітень 2011 р., під час якого і буде вирішуватися питання реалізації запропонованих Кастро заходів.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас