У Латвії виявлено естонські євромонети, обіг яких поки не дозволено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Латвії виявлено естонські євромонети, обіг яких поки не дозволено

Валюта
310
У нумізматичних магазинах Латвії відкрито продаються естонські євромонети, перша партія яких повинна офіційно надійти в обіг лише 1 грудня. Про це в п'ятницю пише цитований ІА REGNUM естонське видання Postimees, яке відзначає, що до зазначеного терміну нові монети "повинні надійно зберігатися" у Банку Естонії.
Монети євро різного номіналу випущені за рішенням Європейської комісії і Банку Естонії напередодні переходу країни на єдину європейську валюту з 1 січня 2011 року.
З Латвії передали, що естонських євро більш ніж достатньо і вони доставлені з Естонії. Також є інформація, що їх можна вже зараз придбати в Німеччині та Австрії. У Банку Естонії місцевим ЗМІ повідомили, що наразі немає абсолютно ніякої законної можливості отримання користувачами доступу до естонських євромонет. Регулятор має намір з'ясувати, яким чином відбувся "витік".
У липні нинішнього року Банк Естонії санкціонував виготовлення Монетним двором Фінляндії 194 млн монет номіналом 1 і 2 євро, що містять "естонські елементи". Лицьова сторона таких монет має традиційний для євро дизайн, а зворотна містить рельєф материкової і острівної частини Естонії.
13 липня нинішнього року нарада міністрів фінансів країн - членів Європейського союзу - Ecofin дала згоду на приєднання естонців до єврозони починаючи з 1 січня 2011 року. Естонія буде 17-ю державою ЄС, що відмовилися від національної валюти на користь єдиної європейської, і першою республікою колишнього СРСР, яка перейшла на євро.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас