Уряд Греції представив чергову програму економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Греції представив чергову програму економії

Казна та Політика
309
Проект держбюджету Греції на наступний рік, внесений 18 листопада на розгляд парламенту в Афінах, передбачає економію коштів у розмірі 14 млрд євро. Про це повідомив міністр фінансів країни Георгіос Папаконстантіну.
Афіни планують знизити бюджетний дефіцит в 2011 році до 7,4 відсотка від загального обсягу ВВП. Євросоюз і Міжнародний валютний фонд, які надали Греції навесні цього року екстрену кредитну лінію на 110 млрд євро, вимагали від Афін заощадити 8200 млн євро, відзначає агентство AFP.
Як повідомляє агентство dpa, заходи уряду зі скорочення витрат передбачають збільшення податку на рідке паливо і податку на додану вартість, замороження розмірів пенсій по старості, а також скорочення штату держслужбовців. В області охорони здоров'я планується заощадити понад два мільярди євро. Витрати на оборону країни пропонується скоротити на 500 млн євро.
Вирішальне голосування про прийняття бюджету країни на наступний рік пройде в грецькому парламенті 22 грудня. За інформацією dpa, профспілки Греції планують провести 15 грудня страйк протесту проти планів економії уряду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас