Герман Греф привів Сбербанк до рекордного прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герман Греф привів Сбербанк до рекордного прибутку

Казна та Політика
429
Жовтень став найприбутковішим місяцем для Сбербанку в цьому році - його чистий прибуток за місяць склав 19,4 млрд руб., а з початку року - 126,2 млрд руб., йдеться в матеріалах банку.
Виходячи з даних на його сайті, минулий місяць став рекордним за чистим прибутком для Сбербанку з того моменту, як його очолив Герман Греф. Попередній максимум для банку було встановлено у докризовому жовтні 2007 р. - 31,4 млрд руб. заробив тоді Сбербанк під керівництвом Андрія Казьміна.
У жовтні Греф говорив, що Сбербанк подолав пік резервування. Проте звітність цього поки не зафіксувала. Відповідно до неї, резерви на можливі втрати по кредитах збільшилися на 2,7 млрд руб до 684,6 млрд руб. Щоправда, за місяць вони зросли лише на 0,4%. Тоді як кредити компаніям і населенню - на 1,5% до 5,8 трлн руб. Примітно, що і кредити компаніям, і кредити населенню з початку року зросли на одну і ту ж величину - 7,7%. В абсолютній величині за жовтень корпоративний портфель збільшився на 75 млрд руб., що поступається вересневому приросту на 233 млрд руб, багато в чому викликаному кредитом UC Rusal на $4,6 млрд. Жовтневе зростання було б і більше, якби не погашення раніше виданих позик - за місяць нових кредитів банк видав більш ніж на 350 млрд руб., а з початку року - на 3,3 трлн руб.
Неконсолідована звітність ВТБ, на відміну від Сбербанку, четвертий місяць поспіль фіксує зниження корпоративного кредитного портфеля. У самому ВТБ це не коментують, сподіваючись на непоказовість даних такої звітності. Зате за нею все в порядку у ВТБ з прибутком - вона за 10 місяців склала 45,7 млрд руб., з них 12,6 млрд руб. забезпечив жовтень, який став найприбутковішим і для ВТБ в цьому році.
У середині жовтня Греф оновив річний прогноз щодо чистого прибутку Сбербанку, він має скласти $4-5 млрд замість 100-120 млрд руб., озвучених раніше. Тобто Сбербанк не лише перевершив старий план, але і вже виконав програму-мінімум за новим.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас