Вексельберг найближчим часом не має наміру інвестувати в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вексельберг найближчим часом не має наміру інвестувати в Україну

Казна та Політика
512
Відомий російський підприємець Віктор Вексельберг найближчим часом не планує інвестувати в українську економіку.
"До кінця року я піду з "ТНК-ВР" (з посади виконавчого директора - ред.), щоб повністю сконцентруватися на проекті "Сколково". Тому як інвестор я для України, напевно, на деякий час буду загублений, а як партнер в інноваційній сфері - будь ласка", - сказав він.
При цьому В.Вексельберг висловив упевненість, що в інтеграції російського і українського бізнесу закладено великий поки не реалізований потенціал.
Як повідомлялося, активи В.Вексельберга в Україні представлені компанією "Газекс-Україна", яка управляє активами п'яти облгазів: "Дніпрогаз", "Донецькміськгаз", "Криворіжгаз", "Харківміськгаз" і "Харківгаз".
В.Вексельберг очолює раду директорів ОК "РусАл" (РФ), яка володіє українським АТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК).
Крім того, бізнесмен є співвласником російсько-британської "ТНК-BP".
Зараз бізнес групи "ТНК-ВР" в Україні представлений "ТНК-ВР Коммерс" (керуючий центр, оптова торгівля нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, проведення координованої інвестиційної політики), СП ТОВ "Кершер" (роздрібна торгівля нафтопродуктами) і ПрАТ "ЛИНІК", що експлуатує Лисичанський НПЗ.
В.Вексельберг у 2005 році обговорював з президентом України Віктором Ющенком питання створення в Україні вертикально-інтегрованої компанії титанової галузі. Але ці плани так і не були реалізовані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас