Точка зору: Гривня найближчим часом може трохи зміцнитися до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Гривня найближчим часом може трохи зміцнитися до долара

Валюта
1834
Найближчим часом можна спостерігати незначне зміцнення гривні по відношенню до долара. Таку думку висловив голова правління "Брокбізнесбанку" Сергій Мішта.
При цьому, вважає він, "якщо на цьому тижні Національний банк України продовжить активне проведення інтервенції, сильних коливань на ринку ми не помітимо".
Як повідомив С.Мішта, протягом минулого тижня курс долара США стабілізувався на рівні 7,9450-7,9550 грн./дол. НБУ весь тиждень продавав валюту, крім четверга, коли був вихідний день у США. Спред між купівлею-продажем валюти Нацбанком весь тиждень знижувався і в п'ятницю становив 2,5 копійки проти 5 копійок в понеділок. "Це може свідчити про те, що на валютному ринку попит на валюту або зменшується, або стабілізувався, а пропозиція збільшується", - вважає експерт.
За словами С.Мішти, гривневі залишки на рахунках банків у НБУ за минулий тиждень зменшилися ще на 1 мільярд гривень, а тижнем раніше залишки зменшилися на 2,5 мільярда гривень.
"Таке зменшення залишків на рахунках банків також може бути причиною стабілізації курсу долара до гривні, оскільки стимулює зростання ставок на міжбанку, що, у свою чергу, може призвести до збільшення пропозиції валюти на ринку з боку банків", - прогнозує експерт .
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас