Кабмін виселить Верховний суд. Судді не хочуть підкорятись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виселить Верховний суд. Судді не хочуть підкорятись

Казна та Політика
817
Судді Верховного суду відмовляються виконувати недавнє рішення Кабінету міністрів про те, аби поступитися двома своїми будівлями в центрі Києва знов створеному Вищому спеціалізованому суду для розгляду цивільних і кримінальних справ. Разом із приміщеннями ВСУ також має віддати майно, що знаходиться в них, і автомобілі.
Глава Верховного суду запевнив колег, що виконувати рішення Кабміну про звільнення приміщень для нового суду не має наміру. "Наш закон гарантує, що кожен суддя має право на окремий кабінет і робоче місце. Все інше - від лукавого, і не може розпорядження Кабміну викреслити положення закону. 58 суддів, які працюють в суді, і більше 300 працівників апарату суду на вулицю розглядати справи не підуть і працюватимуть там, де ми працюємо", - зазначив він. Онопенко також додав, що і про передачу транспортних засобів не може бути і мови.
При цьому глава суду підкреслив, що судді ВСУ з палат по цивільних і кримінальних справах не квапляться переходити на роботу до Вищого спецсуду. За словами Онопенка, членів Верховного суду не влаштовує політика підбору кадрів в нову інстанцію, куди беруть суддів із місцевих судів, без належного досвіду і знань.
Онопенко не виключив, що в певний момент суддів ВСУ охорона може просто перестати пускати на роботу. За його інформацією, в Адміністрації президента існує ідея про те, аби указом глави держави замінити співробітників Державної служби охорона, яка сьогодні несе службу у Верховному Суді. Таким чином, приміщення суду охоронятимуть нові люди, за допомогою яких можна буде заблокувати будівлю. Якщо ж це станеться, в Онопенка залишиться лише одне приміщення - Кловський палац, де розташовані кабінет глави Верховного суду, а також його апарат. Проте, за словами голови, будівля не зможе вміщати всіх суддів. Крім того, вона не обладнане відповідним чином.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас