Експерти розповіли, скільки коштуватиме євро до Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, скільки коштуватиме євро до Нового року

Валюта
3346
Перед Новим роком євро в Україні коштуватиме близько 10,5 гривні. Такий результат консенсус-прогнозу учасників валютного ринку, пише видання "Дело".
В п'ятницю ціна продажу евро в банках Києва вперше за останній місяць опустилася нижче 11 гривень. За даними порталу finance.ua, середній готівковий курс покупки європейської валюти в кінці дня складав 10,78 гривен за євро, продажу - 10,97. Всього ж за тиждень з 5 по 12 листопада євро в Україні подешевшав більш ніж на 3,5%, або майже на 40 копійок.
Таке зниження євро в нашій країні викликане здешевленням європейської валюти на світовій арені, в першу чергу, відносно долара. За минулий тиждень курс євро/долар на світовому валютному ринку знизився з 1,40 до 1,36.
Головною причиною значного ослаблення євро до долара більшість експертів, як би дивно це не звучало, називають його надмірно швидке зростання восени.
Більшість експертів сходяться на думці, що ринок і далі розігруватиме ідею боргових проблем периферійних країн єврозони. Так, 72% аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, прогнозують, що на цьому тижні побоювання відносно боргових проблем країн Європи будуть, як і раніше, сильні і це призведе до дорожчання дорогоцінних металів.
Збереження такого занепокоєння у світового інвесттовариства означає подальше ослаблення євро відносно долара, а значить, і здешевлення європейської валюти в Україні. В цілому, за консенсус-прогнозом, в якому взяли участь 11 експертів, вартість євро в Україні перед Новим роком складатиме 10,48 гривен за євро.
Що стосується більш довгострокових прогнозів, то тут експерти дуже обережні в коментарях і не квапляться називати конкретні цифри. Причина - подальший рух валютних пар дуже важко прогнозувати, оскільки об'єктивні економічні чинники (зростання економік, платіжний баланс і так далі) матимуть другорядне значення при курсоутворенні.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас