Заборонені у Росії обмінники продовжили роботу під новою вивіскою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборонені у Росії обмінники продовжили роботу під новою вивіскою

Валюта
673
Обмінники, на роботу яких Банк Росії ввів заборону з 1 жовтня, змінили назву на операційні каси, проте, як і раніше, не здійснюють інших операцій, окрім обміну валют. Про це пише російська газета "Ведомости".
Зокрема, співробітники газети не змогли сплатити рахунки або перевести гроші в нових "Операційних касах". Причини, які називають співробітники кас, різні: "не працює інтернет", "програма зависла" або "приходите після обіду, завтра, через тиждень".
Також журналісти "Ведомостей" виявили в центрі Москви обмінники, які навіть не перереєструвалися в оперкаси.
Нагадаємо, згідно із розпорядженням ЦБ Росії, з 1 жовтня пункти обміну валют повинні або закритися, або стати повноцінними відділеннями банків і здійснювати цілу низку послуг. У Центробанку РФ пояснювали, що такий крок викликаний боротьбою з легалізацією коштів і турботою про споживачів: на виносних стендах обмінників часто дається інший курс, ніж насправді. Проте частина обмінників як і раніше працює і пропонує так званий "гнучкий" курс обміну валют.
В кінці 1990-х років в Росії працювало більше 11 тисяч обмінників. На кінець вересня 2010 року, за добу до набуття чинності заборони, за даними газети "Комерсанта", в Росії працювали 126 обмінників, у тому числі 99 - в Москві.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас