Грінспен: США прагнуть ослабити долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: США прагнуть ослабити долар

Валюта
976
США проводять політику, спрямовану на ослаблення курсу долара, що призводить до підвищення обмінних курсів інших валют світу, вважає екс-голова Федеральної резервної системи (ФРС) Алан Грінспен.
Враховуючи, що Китай, у свою чергу, прагне стримати зростання юаня, підвищувальний тиск на інші валюти може призвести до виникнення протекціонізму в міжнародній торгівлі, пише А.Грінспен у статті, опублікованій в Financial Times.
Грінспен вважає, що думка про те, що слабка валюта необхідна для зростання експорту і політичної стабільності, із самого початку помилкова.
"Китай став провідною світовою економічною силою останніми роками. Проте він поки що не перейняв на себе міжнародні зобов'язання, яких вимагає його економічний статус", - вважає експерт.
Колишній глава американського ЦБ не уточнив, яке саме відомство у США займається цілеспрямованим ослабленням долара, проте слід чекати, що в першу чергу на його слова посилатимуться критики Федерального резерву.
Між тим формально відповідальність за визначення валютної політики лежить на міністерстві фінансів США, а його керівник Тім Гайтнер відомий жорсткою прихильністю сильному долару.
В останні дні і глава ФРС Бен Бернанке, і президент США Барак Обама заявили, що необхідною умовою для зміцнення долара є активне економічне зростання у США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас