ЄЦБ: Жодна із країн не повинна маніпулювати своєю валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Жодна із країн не повинна маніпулювати своєю валютою

Валюта
451
Крістіан Нуайє, член ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) висловився проти того, аби країни "маніпулювали" своїми валютами для отримання конкурентної переваги в економіці.
В інтерв'ю французькому щоденному виданню Le Figaro, яке буде опубліковано у випуску за четвер, Нуайє також зазначив, що він провів зустрічі із представниками Федеральної резервної системи (ФРС) США в минулі вихідні в Базелі.
Представники центральних банків зібралися в цьому місті для участі в засіданні Банку міжнародних розрахунків (BIS). Під час зустрічі керівники ФРС запевнили представників інших центральних банків, що вони не планують зменшувати вартості долара на валютних ринках.
Нуайє, який також очолює Банк Франції, сказав, що, хоча створюється таке враження, політика ЄЦБ не менш стимулююча з погляду економічного зростання, ніж політика ФРС, відзначивши при цьому, що ситуації в єврозоні і США дуже різні. Відносно єврозони Нуайє, за Le Figaro, зазначив, що ні ризиків інфляції, ні ризиків дефляції у блоці не спостерігається. Він також сказав, що поточне економічне зростання в США "значно нижче за потенціал", а темпи зростання в єврозоні близькі до потенційних.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас